Босић пита појединце: Јесте ли свјесни да радите за Додика?!

- Да би дошло до промјена потребан је сваки глас и прије свега јединство опозиције у жељи да се оне десе. Зато сам зачуђен нападима на Шаровића из редова оних који се називају опозиција... , Вјерује да је дио тих напада плод сујете и велике нарцисоидности појединаца који од жеље за сопственом промоцијом не виде шуму...

Република Српска 25.06.2022 | 10:36
Босић пита појединце: Јесте ли свјесни да радите за Додика?!

Ово је између осталог саопштио бивши предсједник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић, који сматра да ће резултат октобарских избора бити недвосмислен.: - Или наставак пропадања Републике Српске, изолација и корупција, или нови почетак, редефинисање приоритета и борба против криминала и корупције.

"Ово није избор за личности, него избор наше будућности. То ће бити резултат броја гласова који ће добити Додик и Жељка, односно Мирко и Јелена", наглашава Босић и додаје:

"Да би дошло до промјена потребан је сваки глас и прије свега јединство опозиције у жељи да се оне десе. Зато сам зачуђен нападима на Шаровића из редова оних који се називају опозиција. Ти напади су најбоља Додикова пропаганда коју би могао пожелити. Вјерујем да је један дио тих напада и дефетизма оркестриран од стране режима, али и из сусједних држава.

Такође сам убјеђен да је дио тих напада плод сујете и велике нарцисоидности појединаца који од жеље за сопственом промоцијом не виде шуму. Управо на њих апелујем да размисле шта раде и ако су заиста искрено за промјене, стану безрезервно иза два кандидата опозиције. Република Српска нема више времена за пропадање", навео је Босић.

Чујем, каже он, да је главни аргумент кампање против Шаровића да не може побиједити јер има пуно година и да би то морао бити неки много млађи кандидат.

"Функција српског члана Предсједништва је толико осјетљива и деликатна да ју у овом тренутку у Републици Српској може квалитетно обављати само неколико људи. Мирко Шаровић је човјек који најбоље познаје како функционише систем у Републици Српској и БиХ јер је једини који је прошао кроз све позиције, од предсједника општине до српског члана Предсједништва, од министра до предсједника Републике Српске. То знање се не може купити. Управо на том мјесту у Сарајеву нам треба памет и искуство, а не авантуризам и конфликт који је унио Додик и који држи Републику Српску у изолацији и блату", навео је Босић.

А што се тиче, каже бивши предсједник СДС, Шаровићевог и Додиковог патриотизнма он се не може поредити, јер се ради о двије различите ствари.

"Подсјетићу да је Шаровић од стране ОХР-а смијењен са мјеста српског члана Предсједништва и изолован у затвор како би се отворио простор да Додик обави преносе надлежности. Прије свега због укидања Војске РС и стварања Оружаних снага БиХ. И није се зауставило само на војсци...", наводи Босић.

Зар треба, каже он, изнијети неки други доказ да је Шаровићев патриотизам стваран, а Додиков лажан и служи као средство за манипулисање јавношћу и остваривање личних интереса.

"Свака озбиљна политика мора бити спој младости и искуства. Једно без другог не може функционисати добро. Управо тај спој су Мирко и Јелена. Да би побједили само треба подршка свих оних који желе да виде другачију Републику Српску од ове какву Додик оставља. Убјеђен сам да то жели већина грађана Републике Српске", закључио је бивши предсједник СДС-а Младен Босић.

(БН) 

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Ис

25.06.2022 08:41

Одавно нисам за изјаву Младена Босица мога реци свака цаст. Ово му је једна од бољих изјава у задњих 10 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достојанствен

25.06.2022 08:48

Човјек Младен ,тачно је све што си рекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ника

25.06.2022 08:48

Све до ријечи тачно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво г.Босицу

25.06.2022 08:49

Сва час на оваквом мишљењу. То може да каже само неко ко такође има велико искуство као г.Босиц. Све је потпуно у праву, Вукановиц ме страшно разочарао. Све је постигао у оквиру СДС-а. Жалосно шта писе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2022 10:37

То сто пише Вукан то је жива истина. Видите трн у туђем оку, а из ваших вире балвани!

Name

Р

25.06.2022 10:59

Тачно је рекао. Искуство и памет у главу. Младен частан човјек

Name

БЛ

25.06.2022 08:50

Босић убо. Доста висе амбиција малих тајкуна и других дрекаваца који не знају ниста осим да галаме и сликају се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

25.06.2022 08:50

Сто си изненадјен. Свако има свој избор и мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац и рви 91_ 95

25.06.2022 08:51

Подршка за Јецу и Миркана. Отјерајмо црвену багру док још касно није, уништише рс оно што ми борци створимо а не ови злотвори из снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен Ђ.

25.06.2022 08:53

Шаровић је у Сарајеву доказао знање и умијеће и даље не морамо гледати. А ови други... жеље су једно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

25.06.2022 09:13

Браво за коментар! Саровиц је свјестан да је јака РС могуца само у просперитетној БиХ. Јелена це се, надам се,висе посветити економији а мање србовању (цетниковању) и идемо напријед.

Name

Мирјана

25.06.2022 11:31

Браво Ања за коментар... Стварно би требало мање цетниковања... Није свјесна колико губи ако настави

Name

Браво

25.06.2022 08:57

Тако је. Зрело размишљање. Јелена и Мирко до коначне побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркос

25.06.2022 08:57

Лијепо рецено. Салва критика из редова опозиције на рацун кандидатуре Саровица. Засто у толикој мјери? Босицева изјава је на мјесту. Тацно да је Саркан некад инертан у наступу. Али за разлику од свих, и старијих и ових из младје плејаде, Саровиц је у једном тренутку носио једно теско бреме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

25.06.2022 08:59

Појединци из опозиције попут ових младих набијеђених су радили да руше имиџ Мирку. Њима се мора стати у крај када и Додику. Напријед Јелена и Мирко!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузков

25.06.2022 09:01

Хоће Селак у име СПС да се кандидује за предсједника Српске.Ако неко ради против опозиције то су можда ДНС и СПС односно Нешић и Селак.До јуче њих двојица се лизали са Додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

25.06.2022 09:21

Селак и несиц раде за позиционе кослиционе јер су пред законом и правном дрзyвом у истом косу брyне се свим средствима убацени мјесто 40 британаца!! Куповинааа папакаа пррлетаца и хласацy !

Name

Борац

25.06.2022 09:20

Такоје Босићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.06.2022 10:15

У коначном скору нису битне године него дело током тих година што Саровицу даје предност.Исувисе је то озбиљна функција да би дошао неко неискусан па да подпадне под утицај других.Ја лично мислим да он нема алтернативу.

Name

КОЛО СРЕЦЕ

25.06.2022 10:24

ВРЕМЕНА СУ ЈАКО ТЕСКА.ТРЕБА ИСКУСАН ПОЛИТИЦАР ДА ПРЕДСТАВЉА РЕОУБЛИКУ СРПСКУ.ДА ЛИ ЈЕ САРОВИЦ НАПРАВИО ИЈЕДНУ ГРЕСКУ У ПОЛИТИЦИ КОЈА ЈЕ БИЛА НА СТЕТУ РС.ПА НИЈЕ.ИМА ИСКУСТВО,ПОДРЗИТЕ ГА И НЕ СЛУСАЈТЕ ПОТУРИВАЊА КОЈА ДОЛАЗЕ И З РАXНИХ КУХИЊА.ПУНА ПОДРСКА ЈЕЛЕНИ И МИРКУ.

Name

Вељко Д.

25.06.2022 09:25

Народе у памет се!!! Знање и искуство се не могу надокнадити галамом. Ко пуно галами нешто код њега не штима. Био то Додик или пар популиста из опозиције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

25.06.2022 09:26

Браво Босићу! Глас разума и ријечи којих хроницно недостаје на политицкој сцени Републике Српске/БиХ! Заборавимо на лицне анимозитете и дајмо безрезервну подршку кандидатима опозиције! Не ради се ту само о Мирку Шаровицу, иза њега је стала цијела СДС и ми сви који смо за промјене, невезано за чланство у странци, морамо дати свој глас Са једне стране испред нас је пропаст РС и биолошки нестанак срба са ове стране Дрине у слуцају наставка владавине СНСД-а а са друге стране санса за нови поцетак у слуцају побједе кандидата коалиције предвођене СДС-ом и ПДП-ом

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Марија

25.06.2022 09:27

Е мој босицу знају селак несиц и драско за кога раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

25.06.2022 09:31

Знаци кад те видим на ТВ пребацим на други канал, а за ову изјаву сад скидам капу свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИСЛОВ

25.06.2022 09:59

Све у боцу речено,тачно и течно.У овом моменту нису потребна никаква трвења у редовима опозиције,требају сви охладити главе и стати иза Мирка и Јелене,свако ко је против ове накарадне власти која је за 16 година црвене репресије успјела да расели не мањи број од оног у Олуји.Стога и Вукан који је искрени опозиционар треба стати уз Мирка и Јелену,СДС му је помогао да уђе у НС РС а прије тога био савјетник код госп.Босића.Исто тако у овом моменту нема простора за неки "трећи пут" те ДНС и СПС уколико желе да мијењају стање у РС треба да стану уз ова 2 кандидата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.06.2022 10:04

Босићу. Прави сте Човјек и Политичар. Још жалим , што су Вас покрали онда. Пензионер сам. Нестраначки, Далеко од БЛ, па не могу на протесте. Зар још има оних који, због сујете разбијају, Најбољу Опозицију. Немогу да набрајам. Шаровића, Вукана, Јелену, Драпка и све Вас ,који их овако прате. Народ Вам вијерује. Хвала СВИМА У ИМЕ Народа, који није право упознат преко РТРС. Народ је углавном правно неписмен и гледа РТРС и вијерује, фабрици лажи. А Опозиције ту никад. Зло је то. Борите се свим Политичким средствима. За Спас Свих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

25.06.2022 10:16

Браво Младене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хисета

25.06.2022 10:23

Одлична изјава,са једном великом молбом према Вукану,подрзи Мирка и Јелену,свака твоја изјава против њих је велики плус за Милорада,не ради за злотворе,имас добре намјере али их погресно реализујес,врло добро знаш да је Мирко 100% цовјек од ријеци да никада неце стати уз Милорада,то се треба постовати и подрзати...Велики поздрав за промјене из Бања Луке са Хисета...лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.06.2022 11:21

Нико не спори Вуканову борбу, али не може увијек као ован на брвну. За политику треба и дипломатија. Мало мање сујете и може доста тога урадити.

Name

Викинг

25.06.2022 10:43

Младен Босиц је најбољи политицар из опозиције,цовјек који је најбоље водио СДС,он је умјерен цовјек,нема агресивне,буцне наступе и зато нема популарност у народу јер народ воли галамдзије. Исто тако је Игор Радојциц у СНСД-у,благ,умјерен и народ казе ма он је никакав,досадан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

25.06.2022 10:54

Све тачно гос. Младене.У Зворнику буквално нема правога и искреног СДСа.Драгомир је продужена рука СНСД еовог начелника Зорана. Радио на рушењу Боснића, са Цицком и Мићом.Сваки избори у последњи десет и више година све мање гласова. Ради се по Драгомир овом рецепту. Само је битно да задовољи своје апетите и за своје послушника, срећа нема их много, али зато нема много ни гласова. Све оде у Брњицу и на Економију, од донација до намјештених радних мјеста, одборника и посланика. Његов нај бољи показатељ је рођени брат и комшија Илић Синиша. Неки су и вјеру мјењали, по његовом плану да би били посланици. Све што је изнад Власенице, Романија и Сарајевска регија, за њега је то као Палестина. Мрзи их да се Неможе описати. Цијелу регију СДСА Бирач је буквално угасио. Зато Мирко не очекуј неки резултат, вјеруј искрено те упозоравам, јер ми је позната ситуација. Исо важи и за Александру, њу посебно не симпатије, већ дуги низ година.... Све истина, писати ћу још.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеаце ☮️

25.06.2022 11:00

Лијепо речено Босићу. Шаровић је смирен и сталожен човјек и политичар за разлику од Бурле који се родио зајапурен, агресиван и алав. Шаровић је тип кога је тешко испровоцирати на било коју тему, а такав управо треба у предсједништву. Док је Бурле тип који прижељкује провокације, такорећи сам их ствара. Јелена смирена особа, стабилна и искрена, јасно и недвосмислено говори и ради, за разлику од Чизмице из које фрца цинизам и лицемјерје у свакој изјави. Лично сам мало збуњен односима опозиције са Натом и Шмитом, али не треба заборавити да смо ми мала и сиромашна земља без икаквих потенцијала за побједу у некаквој борби са рогатима. Немамо никакве шансе против оружја и силе и не треба је ни тражити. Нови оружани сукоби би били погубни за све народе а поготово за нас Србе. Никад се опоравили не би од последица. Срећно опозицији и свим снагама напријед у побједу. За мир, а не за сукобе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

25.06.2022 11:13

Г. Босићу свака част, ни шта одузети нити додати , ????????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

25.06.2022 11:15

За Нешића се одмах знало да је љигавко и да је човјек шверцера из Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

25.06.2022 13:08

Мало се народ изгубио у времену и простору не треба замјерити на коментарима Мирко Шаровић пролази за преседништво и Јелена Ттивић за преседника зато што ће народ гласати за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучко

25.06.2022 13:59

Свака ти је на мјесту, Босићу! Поздрав бившем директору РЈ Телеком Брчко од колеге директора РЈ Телеком Принедор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

25.06.2022 15:35

Браво Босићу, Ви нисте нимало нарцисодни и водите коректну и поштену политику. Сад нам је саборност најпотребнија, а Вукановић ударио на Шаровића срам га било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.06.2022 16:11

Босићу, све си добро рекао али опозиција за своје одлуке не пита народ, удаљили сте се од народа, народ очекује промјене али не вјерује да ће их бити јер сте ви у политици стварно сви исти. Умислили сте се да све знате и да народ не треба да размишља већ само да вас слуша. Народу је дојадио Додиков режим и желе да га сруше али како и вама веровати кад са народом комуницирајте само 60 дана пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2022 21:42

Управо тако. Уопсте неце да обилазе народ, да питају за проблеме, цак ни пред изборе. А хоце гласове. Е, па не иде то тако.

Name

Патриота

25.06.2022 16:29

Разбиће Јелена било ког потивкандидата а камоли Ђељану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2022 18:18

Јелена има глас од мене и мојих ближњих, Шаран и Додик мало морген.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.06.2022 20:25

Босићу. Све право речено. И Ви сте, сталожен човјек, као и Шаровић. Шаровић је са више искуства и најбољи избор за сада. Мудар. Шта је све прошао за ово година, а цијени и поштује Народ. Доказује се радом, а не галамом. Мирко и Јелена, Вукан и Ви који сте уз њих, сигуран напредак у РС. Опозиција, ако не буде сложна и добије већи број гласова од Народа, нестаћемо овдје. Више нема времена. Последњи је моменат. Покрали, корупција, расељени, економски и Право пропали. Октобар једва чекамо. Срећно Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цувари СРПСКЕ

25.06.2022 21:05

Кандидујес Саровица и онда неко ради за СНСД. Хахахахахахах. Па ви радите 20 година за СНСД. Малигни сте Зв, Власеница,Сековици, Братунац. Не постојите

ОДГОВОРИТЕ