Вучић о уласку Србије у ЕУ: "Зависи"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Бриселу видело да када је геополитички интерес ЕУ у питању може да се добије статус кандидата и да ништа није урађено у смислу припреме за чланство.

Србија 26.06.2022 | 13:29
Вучић о уласку Србије у ЕУ: "Зависи"

Вучић је, на питање да ли се слаже са министарком Јадранком Јоксимовић да би Србија могла за пет до седам година бити чланица ЕУ, казао да је он реалиста, али да министарка добро зна односе у Унији.

„То зависи од политичке и геополитичке ситуације. Видело се сада да можете добити статус кандидата да у смислу припреме нисте ништа урадили, када је у геополитичком интересу ЕУ, а да они који су много више учинили као Северна Македонија, Албанија и БиХ нису добили ништа“, објаснио је он.

Вучић је казао да је није такав оптимиста као министарка, и да се највише узда у сопствене снаге.

„Наш европски пут морамо да наставимо. Морамо да се уздамо највише у наше снаге. Показали смо да можемо својим радом, опстајући и остајући на европском путу, чувајући традиционална пријатељства, да земљу мењаммо до непрепознатиљивости“, рекао је он.

Вучић је као примере навео аеродром Росуљу, који нико није ни сањао, а који снажи нашу инфраструктуру, и који и као аутопутеви мењају потпуно слику Србије.

Пренео је да су му пилоти рекли да би било добро да аеродром отворимо и на југу и западу земље.

„Како ће да изгледа Србија за две године када будете имали аутопут до Позеге, Краљева, Крушевца, градићемо Дунавску магистралу, спојити Кузмин са Сремском Рачом, градити аутопут Београд-Зрењанин, Београд-Вршац, обилазница око Београда, не могу ни свега да се сетим... Србија изгледа другачије, и можемо све својим снагама“, поручио је он.

Вучић је истакао да је важно да верујемо у себе и да не мислимо да ће неко други да нам поклони нешто.

„Морамо да подигемо веру у себе“, нагласио је он.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ми смо добили

26.06.2022 11:59

Геј парафу умјесто цланства. Спрдају се са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам те Вучићу

26.06.2022 13:45

Толики хвалоспјеви довођењу страних инвеститора и запошљавању народа , па избацивање статистике колико смо повезаним кроз те инвестиције са ЕУ и како нам је та ЕУ баш због тога значајна, јер највећу робноновчану размјену имамо са ЕУ. То се онда извлачи као оправдање да нам очи буду што више упрте у ту и такву ЕУ, јер ми не можемо опстати и напредовати без ње. Онда се деси куршлус са Фијтом, па ако не уведемо санкције Русији повући ће своје инвеститоре , уцјена за уцјеном, итд. Као да је цијели свијет само та ЕУ. Па кад доводи инвеститоре нека се мало обрне и види да је свијет много већи од ЕУ оквира. Преко 80% становништва против уласка у ЕУ, а он понавља као мантру како је Србија на европском путу. Нека објасни грађанима, понајприје србим како је то на европском путу кад се од Србије тражи да призна Косово.

ОДГОВОРИТЕ