Патријарх стигао у Грачаницу, сутра служи литургију

- Патријарх српски Порфирије стигао је данас у манастир Грачаницу, где ће сутра на Видовдан служити свету архијерејску литургију, а затим на Газиместану парастос косовским јунацима.

Србија 27.06.2022 | 20:20
Патријарх стигао у Грачаницу, сутра служи литургију

Патријарха су дочекали Владика Теодосије са свештенством, председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и министар за заједнице и повратак Горан Ракић, преноси Косово онлајн.

Дочекали су га и председник ПО општине Приштина Новак Живић, председник општине Штрпце Далибор Јевтић, начелник косовског округа Срђан Поповић, шеф кабинета градонацелника Бијељине Младен Арсеновић и верни народ.

Патријарх ће вечерас присуствовати "Видовданском песничком бденију" које се традиционално одржава уочи Видовдана у порти манастира Грачаница.

(Тањуг Фото: Тањуг/Архива) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјук

27.06.2022 18:55

Коме црква дели ордење за цаст? Нецасним политицарима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.06.2022 20:30

Сад су највећи вијерници Политичари. Прије нису били. Па и Црква цијени њих, а прави Вијерници се не примијећују. Жалосно, зар ми сиротиња, једво имамо сићу да дамо, а њима награде. Грешка тешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.06.2022 23:08

Гледам вјенцава Баласевицевог сина,као да је краљ,па га вјенцава патријарх.Баласевиц био србомрзац тески.Патријарх Павле је био дуса од цовека,ово све после њега буди Бог са нама,ови народ из цркве само удаљавају.Једно прицају друго раде.