Ухапшен менаџер Јале и Бубе, ево за шта се Шмрк терети!

Менаџер Јале Брата и Бубе Корелија Адмир Арнаутовић Шмрк је ухапшен. Наиме, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине током претходне ноћи провели су акцију у којој је ухапшен Адмир Арнаутовић рођен 1980. у Сарајеву, док је за А. М. рођен 1985. расписана оперативна потрага обзиром на то да није затечен на адреси становања.

Забава 20.09.2022 | 16:36
Ухапшен менаџер Јале и Бубе, ево за шта се Шмрк терети!

Такођер, ухапшен је Ф. Г, припадник Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, због постојања основа сумње да је починио кривично дело из члана 237. КЗ БИХ (Повреда тајности поступка).

 
Šmrk
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

На основу наредбе Суда Босне и Херцеговине извршени су претреси на три локације на подручју Кантона Сарајево, којом приликом су пронађени и привремено одузети предмети извршења кривичних дела.

Ухапшени су задржани у службеним просторијама МУП-а Кантона Сарајево, те ће над бити настављена криминалистичка обрада, а за А. М. се трага у циљу лоцирања, проналаска и хапшења истог.

Сазнајемо да се ради о Адмиру Арнаутовићу, јавности познатијем као Шмрк, који се доводи у везу са извршењем бројних кривичних дела и Фахрудину Гачановићу тренутном упосленику ДКПТ-а, а који је дуго година радио као службеник СИПА.

- Подузимајући планске активности на расветљавању и документовању кривичних дјела из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине (организовани криминал) у вези са чланом 195. истог закона (неовлашћени промет опојних дрога) полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под директним надзором поступајућих тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине, током претходне ноћи провели су акцију с циљем проналаска и лишења слободе лица која се доводе у везу са извршењем наведених кривичних дела.

(курир.рс/аваз.ба)