Добио отказ јер није био забаван, тужио фирму и добио судски спор!

Човек у Француској добио је судски спор против компаније која га је отпустила на основу тога што није довољно “забаван“ јер није хтео да учествује у пиц́има и активностима изградње тима фирме након посла!

Занимљивости 29.11.2022 | 15:44
Добио отказ јер није био забаван, тужио фирму и добио судски спор!

Човек, идентификован као господин Т, радио је као виши саветник у консултантској фирми “Цубик Партнерс” са седиштем у Паризу и отпуштен је због тога што је био „недовољан професионално”јер се није укључио у друштвене догађаје које је организовало да би особље ојачало тимски дух.

Горе наведена консултантска куц́а за менаџмент, каже да користи ‘забаван’ приступ у изградњи тима – подстичуц́и особље да се упути право у паб након посла.

Господин Т се придружио се компанији 2011. и постао директор 2014. Али Цубик Партнерс је одлучио да га отпусти 2015. јер му је недостајао партијски дух који је желео да промовише.

 

Француски суд је донео одлуку раније овог месеца, али је она објављена ове недеље.

Касациони суд у Паризу одлучио је да човек има право да одбије забаву – наложивши Цубик Партнерсу да исплати 2.574 фунти бившем запосленом извештава <а хреф="хттпс://www.даилyмаил.цо.ук/неwс/артицле-11467043/Френцхман-wинс-легал-ригхт-боринг-wорк-легал-баттле.хтмл">ДаилyМаил

Компанији није било дозвољено да га тера да “присилно учествује на семинарима и на пиц́има на крају недеље која често завршавају прекомерним уносом алкохола, охрабрени од сарадника који су стављали на располагање веома велике количине алкохола“, рекао је суд.

‘Забавни’ догађаји понекад су укључивали дељење кревета са колегама уз прекомерно опијање.

Имао је основно право на достојанство и поштовање приватног живота, саопштио је суд, додајуц́и да је запослени неучествовањем изражавао слободу изражавања.

Суд је отишао даље, додајуц́и да се компанија бавила „понижавајуц́им и наметљивим праксама у вези са приватношц́у као што су симулирани сексуални чинови, обавеза да дели кревет са колегом током семинара, коришц́ење надимака за означавање људи и деформисано спуштање слушалице. горе фотографије у канцеларијама’.

Господин Т је захтевао још 395.630 фунти одштете, коју ц́е суд испитати на накнадном рочишту.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар