Овако изгледа оронула кућа Весне Змијанац у селу где је одрасла!

Весна Змијанац често обилази фамилију у родним Ковачима код Краљева, али по свему судећи нема намеру да реновира родну кућу у којој је одрасла. У то се уверила екипа Курира, која је својевремено обишла Рашки округ.

Забава 21.03.2024 | 20:30
Овако изгледа оронула кућа Весне Змијанац  у селу где је одрасла!

У певачициној улици смо затекли њеног рођака, који нам је показао дом где се родила и одрасла.

- Из те куће је отишла још пре 30 година и након тога је постала пустош. У дворишту је саграђена нова кућа у којој живи њена фамилија.

- Весна ми је род, тетка. Долази код моје маме, али она сад не може да прича јер се спрема да иде у град - љубазно нам је рекао дечак и показао оронулу некретнину. Комшиница до њене куће има само речи хвале за певачицу. - Ту је живела с мајком и баком. Познајем је откад је била мала, расла је с мојом децом. Била је добро, фино дете. Није могла да буде боља јер је савршена - рекла је прва комшиница.

 ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ
 

- Старија је од мене две године, дружили смо се максимално. Нисмо ишли заједно у школу, али смо слободно време проводили у крају. Била је другар с нама дечацима. Од фудбала преко скакања с врба на Ибру, све смо прошли. Понашала се као да смо ортаци. Играли смо се у улици. Она је тренирала карате и демонстрирала нам потезе. Сећам се када је први пут отишла да пева, била је пресрећна. Живела је сама с бабом и борила се за своје место под сунцем. Први значајнији скок је био фестивал у Паризу, где је био Шабан Шаулић. Тада нам је показивала његову слику с посветом. Били смо сви изненађени - присетио се комшија.

У насељу надомак Краљева затекли смо и Веснину другарицу из одељења. - О, па нас две смо ишле заједно у разред. Она је била риба, права мачка, стално је певала. Ми девојчице смо биле љубоморне на њу јер је имала густу косу, несвакидашњу лепоту, зрачила је и привлачила. Није реновирала кућу јер је одавде отишла трбухом за крухом. Мука је овде, беда и сиротиња, снашла се она боље у великом граду, нема потребе ни да је реновира, шта ће јој - сматра њена другарица, која није желела да се слика, нити да јој помињемо име у јавности, што смо и испоштовали.

И у граду Краљеву суграђани с којима смо поразговарали имају само речи хвале за Змијанчеву, оставила је добар траг, нема шта. Познато је да Весна више од две деценије живи на Букуљи, где је 1995. саградила вилу, а ускоро ће сазидати још једну велику кућу за другу унуку Хану. Поред тога, певачица има и неколико станова у Београду, сви се налазе на атрактивним локацијама, у центру престонице и на Врачару.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар