Петровић: Већа корист од Србије него од Републике Српске

- Док су други задуживали овај град и са наслеђеним дугом од 39 милиона КМ, а за ове три године и четири мјесеца ми смо се задужили 0 КМ. За то вријеме смо морали да вратимо преко 24 милиона КМ“, рекао је Петровић.

Република Српска 25.04.2024 | 21:47
Петровић: Већа корист од Србије него од Републике Српске

“Урадили смо много тога у Бијељини од локалних избора 2020. године. Затекли смо огромне губитке које смо вратили без иједне марке задужења“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић у емисији МАТ БН телевизије.

Након прошлих локалних избора у Бијељини, каже Петровић, сачекали су нас огромни губици у градској каси, криминал и корупција у јавним предузећима и администрацији.

Додаје да су радили и градили и то све из локалног буџета.

„Оно што је посебно важно, све је то урађено без иједне марке задужења. Док су други задуживали овај град и са наслеђеним дугом од 39 милиона КМ, а за ове три године и четири мјесеца ми смо се задужили 0 КМ. За то вријеме смо морали да вратимо преко 24 милиона КМ“, рекао је Петровић.

- Увијек смо били спремни на сарадњу са властима на републичком нивоу, али смо наилазили на затворена врата. До сада смо кандидовали скоро 42 милиона КМ вриједности пројеката према Влади Српске за Бијељини, а добили смо једну велику нулу, тврди Петровић.

„Сад је изборна година, а с обзиром на то да републичкој власти, СНСД-у и коалицији „Покрадимо Бијељину“ не ваља градоначелник сад имају прилику, а ја их позивам да забоду ашов, да кажу да им је Бијељина јако важна и да кренемо са једним великим пројектом.

Наравно, тога нема, прво јер је републичка каса празна, друго јер су веома сујетни, а треће јер њих Бијељина не интересује. Они гледају градски буџет и природне потенцијале и ресурсе Бијељине као плијен из којег би могли да извуку додатна финансијска средства не би ли се још више обогатили“, категоричан је Петровић.

Велика захвалност Србији за изградњу ауто-пута до Бијељине

“Бијељина је поптуно заобиђена од институција Српске, а како се власт одговорно понаша према својим грађанима, али и нама из Српске, видимо на примјеру Србије којој дугујемо огромну захвалност због улагања у Српску“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић у емисији МАТ БН телевизије.

„Желим да искажем велику захвалност нашој матици Србији за изградњи ауто-пута Београд - Бијељина чија градња иде добром динамиком. Важно је истаћи да, да нема Србије, та дионица ауто-пута од Кузмина до Бијељине се никако не би ни градила јер се финансира новцем грађана Србије.

То треба стално понављати јер на све ове аргументе наша власт, накарадни режим у Српској, ћути зато што нема ниједан контрааргумент“, јасан је Петровић.

Главна политика привредног развоја треба да потиче са републичког нивоа и буде окренута према инвеститорима, као што је то случај у Србији, каже даље Петровић, додајући да тако није у Српској.

„Код нас тога нема јер инвеститори у Српској препознају криминал, корупцију и рекетирање и зато бјеже одавде и одлазе у Србију. Србија користи своје прилике, запошљава људе који остају на својим огњиштима. Зато ову власт треба мијењати јер само желе оно што пуни њихове џепове, похлепни су и никад им није доста.

Треба да питамо грађане да раскрсте са тим да ли желе лопове који су одавде отјерали на хиљаде грађана и похарали Српску или су за промјене да би страни и домаћи инвеститори другачије гледали на нас“, став је градоначелника Бијељине.

Он наглашава да су домаћи привредници добри само онда кад им треба повећати републичке намете како би се што више новца слило у републичку касу, без враћања новца и улагања у привредни развој као што се то ради у Србији.

(БН) Фото: БН

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

ДД

25.04.2024 22:26

Бар три цовека да има Република Српска а и Федерација као сто је Љубиса ,где би нам био крај!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

26.04.2024 09:00

Бас тако! Запослио је својих 250 људи из Црњелова и од опстине направио савремену администрацију сто нема нигдје у свијету а вевина радника није добила плату од нове године, засто се о томе сути?

Name

Ре Соко

26.04.2024 11:14

Много га кењаш. За написану лаж, ДодиГ ти спремио сендвич са буђавом саламом из једне Семберске месне индустрије.

Name

Никола

25.04.2024 22:49

Браво Љубиса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица51

25.04.2024 23:23

Враћате наду добри и поштени градоначелниче Бијељина се поноси и полако,с Вама на челу,чупа из блата. Желим Вам добро здравље и пуно успјеха у свему што радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

25.04.2024 23:31

Човјек за понос сваког поштеног градјанима РС.Да нам је више људи у РС као др Љубиша били би пожељна европска дестинација за живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

26.04.2024 00:04

Свака част докторе Петровићу. Мада један марвени доктор из Обарске запјенио да те смијени. Па да разбуца милионе из буџета града и да крчми све што има Семберија. Али неће моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

26.04.2024 01:09

Како би било лијепо видјети таквог цовјека са карактером у предсједниству или ентитеском или дрзавном! Малооо је таквих на овим просторима! Урусен систем иионири малени стигли беззнањаа без моралааа! Паразити оглодали дрзавни будзет! Опљацкали народ све категоријеее своји. Платамааааи привилегијамаа од визниг оаркаа донациаа тендерааа лоповске приватизацијее родбинее кумова папака зељкиних прелетацаспаваца по опозицијииииии сљамиз рата типа сревсндиц цубриловиццавиц баграа лопови зy гинисаа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

26.04.2024 01:10

Ово што је рекао Петровић звучи истинито и некако се уклапа у оно што видимо задњих година. Као у боксерском мечу ,ово је био чист и директан ударац . Кад се СНСД придигне из нокдауна,нека поброји , шта је све Република финансирала у Бијељини, без сувишних политичких квалификација. Само то,то и то па да видимо ко лаже 😏

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Бања Лука

26.04.2024 07:23

Одавно се видјело да овај господин вриједи драго ми не цути и процитати ста Петровиц прица тако се води заједница, ста казе 0 кредита мој Јадоване,Несицу Зељка Миле Елегу итд итд итф јел треба коментар, Србија гради пут,ста раде ови из власти, НИСТА, Митровицу овако се води град.. ЦЕСТИТАМ ПЕТРОВИЦУ.

Name

КАПА ДОЛЕ

26.04.2024 07:26

Млади господине ви сте примјер да у политици има постени, вриједни и паметни. Народ Бијељине добро види. Зато је опозив кога је ЛОПОВСКА БАНДА покренула пропала на свим биралистима. Зелимо ВАМ побједу и скупстинску вецину са којом цете Бијељину уцинити љепсом и бољом за зивот.

Name

Само

26.04.2024 07:39

Љубиша Јелена и Вукан су непоткупљиви само са њима можемо у побједу против накарадног режима и проданих душа

Name

Дјура

26.04.2024 01:19

Свака цаст градонацелнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дза

26.04.2024 05:43

Гдје год влада снсд само остане пустош и дугови рођени су за то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

26.04.2024 08:13

Свака част градоначелнику чуди ме да је испливао овакав човјек из овог општег муља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маре

26.04.2024 08:48

Дал се мени цини или он није одговорио ни на једно питање сто му је водитељ поставио и отисао у другом првцу ал сваки одговор,сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

26.04.2024 08:50

Браво. Свака ти злата вриједи. Али тешко чеш са лоповима изаћи на крај. То је стоглава аждаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нек настави!

26.04.2024 08:57

Па довољно за један град. Мајка Србија помазе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуковиц

26.04.2024 09:28

Бог ти дао здравље и напредак Љубиса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рођак

26.04.2024 09:42

Само луди и глупи могу да верују у твоју причу ,јер ти прича не стоји са оним што радиш превише злобе и сујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадабра

26.04.2024 10:32

Петровићу па јуче вам је био Шулић у Бијељини са Ђурђевићем у Градској управи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

26.04.2024 10:36

Ти јеси постао градоначелник захваљујући сдс-у,али успјех на опозиву нема везе са странком!Ту је народ видио да си ти један поштен и честит човјек!А твоја странка је и направила огроман криминал и задужила град за вријеме миће трећине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симпроx

26.04.2024 11:56

Па ста ту има лосе сто је запослио Црњаловце то је Радан народ они знају радит а не краст народне паре ето то је зиви примјер Петровиц Легенда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

26.04.2024 15:17

Де водите га ви што наводно нисте одавде па нека код вас прави циркус поштења. Ово лици на све само не на политику а његово понашање... Прави примјер да диплома не значи бити човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.04.2024 17:18

Дрзи се ти миска и вици јупи.

Name

ШАРЕНА ЛАЖА

26.04.2024 18:33

Овај лик није ништа бољи од ових на власти у РС. Неко рече да је доктор. Ако је истина онда би требао да зна да му је под хитно потребан један изузетно добар психолог и психијатар. По његовом гласу, говору и погледу се види да је сујетна и нарцисоидна особа. Много је и он слагао у овој емисији, као што лажу и ови на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сирена

26.04.2024 18:47

Од реп српске нема никакве користи .Тацније од Додика који је дрзи у оковима мафије..Сад це избори .Разлетио се Додик .Хоце по први пут и он да ода помен Срба у Сребреници . Само да не залелече ..Јаукнуце сигурно . Који манипулатор .Ја да сам тамо у гроби а да ми Додик поцне срати изнад главе ма yеботе ако неби устала и пребила ми крст преко ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

26.04.2024 22:13

Западно од Прњавора постоји територија којој територија источно од Прњавора служи за пљачку. Мислите о томе.

ОДГОВОРИТЕ