Директор прњаворске фирме у притвору због пореске утаје

Директор фирме „Веди Мани“ из Прњавора Срђан Цвек ухапшен је недавно у Словенији и испоручен БиХ, гдје му је Суд БиХ одредио притвор због сумње да је као директор поменуте фирме починио кривично дјело пореска утаја или превара, открива ЦАПИТАЛ.

Република Српска 27.04.2024 | 13:22
Директор прњаворске фирме у притвору због пореске утаје

„Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Срђану Цвеку. Рјешење је донесено 12. априла, након што је Цвек ухапшен и изручен из Словеније у БиХ“, саопштено је из Суда БиХ.

На питања нашег портала из овог суда су навели да се „осумњичени Срђан Цвек терети да је као директор и одговорно лице у правном лицу „Веди Мани“ д.о.о. Прњавор починио кривично дјело пореска утаја или превара из члана 210. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ“.

Подсјећамо, ЦАПИТАЛ је у марту прошле године објавио текст о малверзацијама међународне групе мешетара под називом „Преваранти из Италије избацили на улици више од 80 радника у Прњавору“.

У том тексту је наведено да су као резултат њиховог дјеловања, све машине, опрема, репроматеријал и финансијска средства прњаворске фирме „Тхе Wеллy“ у вриједности од скоро 12 милиона КМ на сумњив начин завршила у власништву фантомске фирме „Веди Мани“, док је више од 80 радника остало без посла.

На наше писање тада је реаговао Срђан Цвек који је преко адвоката оцијенио да „није тачно да је предузеће Веди Мани оставило раднике без посла“, те да је „Врховни суд РС донио закониту пресуду на основу доказа који су утврђени пред Основним судом у Прњавору“.

Међутим, након хапшења Срђана Цвека у Словенији и његовог испоручивања у БиХ, гдје му је одређен једномјесечни притвор, јасно је да Врховни суд РС својом пресудом није окончао рад истражних органа у вези са малверзацијама у Прњавору због којих је 80 радника завршило на улици.

(Цапитал)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Изворна Возућа

27.04.2024 14:30

Јели му кумовао рудоња?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Договор

27.04.2024 15:24

Требао се само договорити са насим властодрзцима добри су то људи мозе се са њима све договорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

27.04.2024 17:17

Све неки привредници, мајко моја. Искористе све могућности што им држава да, радна снага јефтина, а онда им да ногу у гузицу....а они све богатији. Све је то омогућено од стране надлежних, све. Покушајте пријавити криминал, ако надлежнима није у интересу ништа не ураде. Гдје ми живимо. Уххх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wаyyyyy

27.04.2024 17:48

Добро ако поступак није окончан како је напустио земљу како је изашао преко границе????За Словенију !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

27.04.2024 18:29

Извезао га Кајо свети! Сад им аза Словенијаа! Сигурна територија!

ОДГОВОРИТЕ