Хиљаде људи изашло на улице израелских градова

- Хиљаде демонстаната изашло је на улице израелских градова како би захтевали од владе да постигне договор са палестинском милитантном гупом Хамас који би омогућио да таоци отети 7. октобра у нападу Хамаса буду враћени у Израел.

Свијет 28.04.2024 | 08:22
Хиљаде људи изашло на улице израелских градова

Највећи протести организовани су у суботу увече у Јерусалиму и Тел Авиву, а за разлику од претходних протеста, породице талаца и антивладини демонстранти марширали су заједно.

На неколико места у два града дошло је до окршаја демонстраната и полиције, а полиција у Тел Авиву саопштила је да је седам особа ухапшено, преноси Тајмс оф Израел.

Хамас је претходне недеље објавио два видео-снимка на којима се виде отети, а демонстранти су узвикивали њихова имена, док су на спомињање премијера Бањамина Нетањахуа и његове владе викали ''срамота''.

Тајмс оф Израел наводи да се верује да је у Појасу Газе остало 129 талаца, али да неки од њих нису живи, након што је 105 талаца ослобођено током једнонедељног примирја крајем новембра, а четири таоца су ослобођена пре тога.

Тројицу талаца је спасила израелска војска, а такође су пронађена тела 12 отетих особа, укључујуц́и тела три таоца које су израелске снаге убиле грешком.

Израелска војска је потврдила смрт 34 таоца од оних које још држи Хамас, позивајуц́и се на нове обавештајне податке и доказе до којих су дошли војници у Гази.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мрга

28.04.2024 09:22

Чудна нека држава, тамо људи смију протестовати против владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.04.2024 10:04

Може ал кад израел врати у живот све побијене палестинце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каисеркроне

28.04.2024 10:30

Да, само направите договор са Хамас, оставите их на власти, па ће вас опет са хиљадама ракета гађати као што иначе раде сваке двије године. Дуго већ нису, осим 7. Октобра

ОДГОВОРИТЕ