Босић: Власт Српске је одговорна за гашење СДС рачуна

Посланик СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Младен Босић изјавио је, поводом расписаних локланих избора у БиХ за 6. октобар, да је регуларност локалних избора доведена у питање.

Република Српска 09.05.2024 | 15:51
Босић: Власт Српске је одговорна за гашење СДС рачуна

Разлог томе је чињеница да је тој странци прије три седмице угашен једини трансакциони жиро рачун преко којег су пословали сви одбори у Републици Српској и да нису у могућности платити таксу Централној изборној комисији БиХ за излазак на локалне изборе.

"СДС је имала само један рачун за разлику од других странака које имају више рачуна у комерцијалним банкама. Преко јединог рачуна у банци СДС је функционисала посљедњих 20 година и у међувремену нема нових санкција нашој странци и банка код које је СДС имао рачун се угасила" подсјетио је Босић.

Фодао је да Агенција за банкарство Републике Српске, "обавезна да натјера и надгледа банке да сви имају исти третман према свим физичким и правним лицима, није ништа урадила по том питању и то је очигледан доказ да власт у Републици Српској која их контролише има утицаја на покушај елиминације укидања СДС-а на овакав начин". 

Он је навео да се "овај проблем може ријешити тако што би Централна изборна комисија БиХ донијела одговарајући изузетак у смислу уплате таксе за излазак на изборе, да ОХР - који 16 година бесмислено држи санкције СДС-у иако су сви разлози тих санкција давно отклоњени -  укине их.

"Овај проблем може ријешити и власт Републике Српске која је дужна да заштити сва правна лица која послују у складу са домаћим законодавством", закључио је. 

(Клиx) Фото: БН/Архива

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дуле

09.05.2024 16:20

Како е СДС под.санкцијама а нису руководиоци СДС, а СНСД није а јесте предсједник СНСД-а Додик. Јел то нема смисла или има смисла и више него што мислимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

09.05.2024 20:08

Босићу као професионални политичар морао си препознати сценарио тзв запада.Довели су на власт једину битангу која је пристала да учини СВЕ да нестане ентитет Република Српска.Један од корака је и гашење-нестанак Српске демокрстске странке.Раније је битанга пренијела све кључне надлежности.За крај је остао празан буџет и огромни дугови.

Name

Илија

09.05.2024 16:22

Све је то Милорад Додик увериго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

09.05.2024 16:43

Перфидни начин да се елиминише СДС са ових избора.Договор Додика и Амера.Неће им проћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

09.05.2024 17:10

Додик се једино плаши Јаког СДС зато га развлачи и разбија парама, ДБ, странцима а богами дијелом и Србијом. Зна он да је то једина странка са идејом о заштити српског народа(иако има стари кадрова-лоших, али има и највише часних политичара и чланова) .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

09.05.2024 17:23

Срамота је њих назвати власцу Босицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е то је потковано

09.05.2024 17:28

Додиг одрадио да снсде изидјена изборе јер зна ако изгубе оде сви у затвореи оде прљави капитал подмазаооо излобираомиоионии и милијарде орљавог новца раде мој босицу! А ти сједиу дозивотниј опозицији он одрадјује посо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2024 17:38

Није Додиг него Додик. Што се петљаш гдје ти мјесто није. Него се ти позабави својима.

Name

Идеално

09.05.2024 18:05

Босицу, годинама гледате кроз прсте Додику и владајуцима...да ли намјерно или ненамјерно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.05.2024 21:55

Опозиција је жртва неписменог Народа. Који гласа за СНСД И ДОДИГ-а.

ОДГОВОРИТЕ