Stravičan zločin u Zagrebu, mladić nasmrt izbo majku

Jedan poziv policiji bio je dovoljan da desetak zagrebačkih policajaca u subotu ujutru odjuri u zagrebačku Jakovinu. Nekoliko minuta prije toga, mladić (28) je u porodičnoj kući na brdu iznad ulice nožem izbo sopstvenu majku (68).

Region 04.05.2024 | 19:03
Stravičan zločin u Zagrebu, mladić nasmrt izbo majku

Kako je saopšteno iz Policijske uprave zagrebačke, sve se dogodilo oko 10.15 u naselju Vrapče. Oni su samo potvrdili da je 68-godišnju ženu oštrim predmetom ubio član porodice.

– Osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa ovim krivičnim dijelom je pod policijskim nadzorom, a policija je izvršila uviđaj i kriminalističko istraživanje – saopšteno je iz zagrebačkog javnog tužilaštva.

Iako u subotu nisu želeli da govore o motivima, nezvanično se saznaje da je mladić imao psihičkih problema. Napadu je najverovatnije prethodila svađa, a istraga je trajala do kasno popodne. Ispred kuće nesrećne porodice u subotu smo zatekli brojnu inspekcijsku ekipu.

U dom su ušli u specijalnim zaštitnim odjelima kako ne bi uništili potencijalne dokaze. Kvalifikacija krivičnog djela trebalo bi da bude poznata tokom nedjelje, a nezvanično, to bi trebalo da bude teško ubistvo, prenosi 24 sata.

– Ovo je, inače, mirna ulica. Nisam poznavao te ljude, prva vijest koju sam dobio je iz medija. Ne znam šta se desilo, ali u svakom slučaju bilo je strašno – rekao je jedan od komšija.

Sličan slučaj desio se i u martu, u istom dijelu grada. Tada je 26-godišnji sin ubio svog 52-godišnjeg oca u dnevnoj sobi kuće u ulici Vinogradi. Nekoliko puta ga je ubo nožem u grudi i 51-godišnjak je ubrzo preminuo. Kako je saopštila policija, mladić je pokušao da pobjegne. Uhvatili su ga i zadržali na liječenju u psihijatrijskoj bolnici.

U februaru je zabeležen i slučaj ubistva na Črnomercu. Tada je policija pronašla tijelo 38-godišnjeg muškarca u napuštenoj trošnoj kući na zagrebačkom Črnomercu, tačnije Trgu Francuske Republike , i istakla da se sumnja da ga je nožem izbo 65-godišnjak u Jagićevoj ulici.

Kasnije se ispostavilo da su pronašli tijelo Slavonca kojeg je ubio poznanik. Razlog uboda je navodno bila svađa oko ranije narušenih veza.

Nakon sukoba, Slavonac je napustio stan 65-godišnjaka u Jagićevoj ulici i otišao u obližnju ruševnu kuću gdje je danima umirao od sedam uboda nožem u grudi.

(Agencije) FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uustase

04.05.2024 19:27

Nista to nije sta ce im biti.Narodu koji je jedini imao logore za dijecu nista dobro se ne moze desiti

ODGOVORITE
Name

Re

04.05.2024 20:49

Opet o ratu a rat nam za vratom. Droga čovječe a i oko nas je svuda!

Name

Ćeeeeeetniiiici

04.05.2024 22:59

Isti

Name

321

05.05.2024 12:01

sakloni gospode staje ovoj omladini da udare na majku kojaimje zivot dala pokojoj dusi

ODGOVORITE