ЦТ скенер му открио да има орган вишка!

Један Бразилац је због тешких болова у доњем делу леђа, се обратио лекару. Лекар је 38-годишњег мушкарца како медицинска правила налажу послао на ЦТ скенер.

Занимљивости 17.05.2020 | 19:54
ЦТ скенер му открио да има орган вишка!

Скенер је открио узрок боли поред херније диска, неменовани Бразилац имао је и три бубрега.То јест, један бубрег вишка!

Доктори из болнице До Рим у Сао Паулу видели су леви бубрег нормалног изгледа и два спојена бубрега на подручју зделице, наводи се у чланку објављеном у угледном медицинском часопису "Тхе Неw Енгланд Јоурнал оф Медицине".

Постојање три бубрега у телу није честа аномалија, наводе стручњаци и истичу како се најчешће случајно открије јер овакво стање ретко узоркује неке веће проблеме код пацијената то јест, људи.

Сматра се како се за то и не зна осим ако се не направи ЦТ скен због неког другог здравственог разлога, као што је то био случај с 38-годишњим Бразилцем.

Уретер - цев која преноси урин из бубрега у мокрац́ну бешику - из левог бубрежног бубрега припојио се уретеру са другог левог бубрега, непосредно изнад улаза у бешику, наведено је у извештају. Уретер из десног карличног бубрега ушао је у бешику са десне стране.

Верује се како је до појаве трећег бубрега дошло због абнормалних процеса за време формације ембрија односно ненормалних процеса у ембриогенези или стварања ембриона.

 

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар