Меркелова припрема строжије мјере због ширења короне

Ангела Меркел ће наводно предлажити строге епидемиолошке мјере у покушају заустављања ширења корона вируса у Њемачкој, тако да би се у неким регијама могло забранити точење алкохола, а школски празници би могли бити пребачени са зиме на јесен.

Свијет 29.09.2020 | 12:53
Меркелова припрема строжије мјере због ширења короне

Након што је њемачка канцеларка Ангела Меркел јуче на видеоконференцији с водством својих демократа (ЦДУ) упозорила да би, према епидемиолошким пројекцијама, у Њемачкој до Божића требало бити преко 19 хиљада новозаражених дневно, очекују се нове, изузетно строге мјере које ће бити предложене у 12 сати на састанку Меркел са шефовима савезних држава.

Билд данас тврди кабинет Ангеле Меркел не намјерава уводити карантине сличну оној у прољеће те да је својим страначким колегама наводно изјавила да господарство мора функционирати, а школе и вртићи морају радити, док је фудбал у другом плану, преноси Тпортал.

Но, ако дође до пораста броја обољелих, ограничења чекају чак и оне секторе који ће функционирати. Размишља се о пребацивању школских празника са зиме на јесен како би грађани смањили одлазак у зимовалишта и тако умањили могућност ширења заразе.

Мјера која би могла наљутити угоститеље и дио јавности јест забрана точења алкохола у угоститељским објектима која би се односила на регије посебно погођене коронавирусом.

Билд наводи како њемачка влада такођер намјерава увести глобу за остављање лажних особних података при одласку у ресторане који ће морати водити евиденцију особних података. Приватне прославе попут вјенчања ограничит ће се на максимално 50 узваника. Ногометне утакмице би могле бити допуштене, али с бројем посјетитеља ограниченим на 20 посто капацитета стадиона.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тузла

29.09.2020 11:10

Њемачка нешто ради, није све сјајно, раде, не критикујем наше и они нешто раде, чак имамо боље резултате, једино што бих предложио јесте боља статистика од које нам зависи углед у свијету и слобода кретања. Показало се да је вирус непристрасан, и једино дисциплина, одн. маска и дистанца рјешавају проблем. Нису у свијету много паметнији од нас, види се по бројевима, али овај пута једноставно можемо бити бољи, уосталом има нас много мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

29.09.2020 20:50

Вирус и дистанца рјесавају проблем,хахахах.Како га онда нису могле ријесити у марту и априлу,колико се сјецам,тад рекосе да то није доста,да мора бити и ванредно стање и полицијски цас.Па,цекај сад,је ли маска и дистанца стите или не стите,де се договорите.А ти,сједи,ЈЕДАН!!!