У Кини отворен хотел с погледом на поларног медведа! (ВИДЕО)

Хотел "Полар Беар" је део тематског парка Харбин Поларланд у покрајни Хејлунгђангу у Кини, пре пар недеља је отворио врата за резервације у хотелу где све собе гостима нуде даноноц́но гледање на поларног медведа.

Занимљивости 30.03.2021 | 15:27
У Кини отворен хотел с погледом на поларног медведа! (ВИДЕО)

Овај хотел "покупио" је много критика  љубитеља животиња, након што је објављено да све све собе гледају у централни део са затвореним  поларним медведом.

Најављен као први "хотел поларних медведа“ на свету, најновију атракцију у Поларланду Харбин заједнички су дизајнирали познати руски дизајнер Козyленко Наталиа Yефремовна и јапански дизајнер тематског парка Схуји Миyајима.

Хотел је изграђен је око мале ограде за поларне медведе, омогуц́авајуц́и гостима да гледају два поларна поларна медведа из приземља и из било које од 21 собе које су гостима хотела на располагању. Концепт је привукао велику пажњу како људи који су спремни да плате луx за резервацију собе, тако и животињских активиста који су оптужили установу да зарађује од јадне затворене животиње у овом слулчају поларног медведа!



"Поларни медведи припадају Арктику, а не зоолошким вртовима или стакленим кутијама у акваријумима - а свакако не и хотелима“, рекао је Јасон Бакер, виши потпредседник групе за заштиту животиња ПЕТА.

"Поларни медведи активни су до 18 сати дневно у природи, лутајуц́и дометима који се протежу на хиљаде километара, где уживају у стварном животу.

"Панорамски затвор за поларне медведе ... нисмо ли научили ништа о окрутности над животињама?“ једна особа је прокоментарисала на кинеским друштвеним мрежама.

Празнине у кинеском закону о заштити дивљих животиња омогуц́авају предузец́има да експлоатишу животиње без икакве бриге о њиховој добробити “, пожалио се један од коментатора на интернету

Портпарол хотела Поларни медвед одговорио је на критике рекавши да је затворени простор који гости могу видети само део укупног ограђеног простора медведа и да им је дозвољено да излазе напоље када то дозвољавају температура и квалитет ваздуха. То је мало учинило да задовољи ширу јавност, јер су фотографије мајушног дела ограде, на којима су два мала базена, лажне стене и лед, наставиле да обилазе друштвене мреже

Али упркос контроверзама у вези са третманом угрожене животиње -поларног медведа, хотел Харбин’с Полар Беар отворен је за резервације такође влада велико интересовање посетилаца овог тематског парка Харбин Поларланд.

Очигледно се концепт да поларни медведи буду вам комшије током боравка у хотелу чак и само на једну ноц́, показао заиста популарним. У ствари, толико популаран да људи немају проблема да плате између 290 и 352 долара по ноц́ењу да резервишу собу са погледом на поларног медведа!

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар