Премијера филма Бориса Малагурског у Бањалуци

Премијера у Републици Српској документарног филма у режији српско-канадског редитеља Бориса Малагурског “Црна Гора: Подељена земља” одржаће се у Бањалуци, у суботу, 12. јуна у 19 часова у биоскопу Цинеплеxx Палас.

Република Српска 10.06.2021 | 16:09
Премијера филма Бориса Малагурског у Бањалуци

Премијери ће присуствовати редитељ филма Борис Малагурски, као и поједини чланови филмског тима, а након премијерне пројекције одржаће се дискусија о филму са редитељем Малагурским.

“Црна Гора: Подељена земља” је дугометражни документарни филм снимљен уз благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија и владике Јоаникија. Филм анализира историјске узроке друштвених подјела у Црној Гори и покушава да одговори на питање ко профитира од вишедеценијске поларизације друштва. У филму се представља последњи интервју са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем, као историјски запис од националног значаја. Такође су интервјуисани председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, министар правде Владимир Лепосавић, академик Матија Бећковић и историчар Јован Маркуш.

Сама продукција филма привукла је пажњу медија када је филмски тим ухапшен првог дана снимања у Подгорици, а редитељ Малагурски испитиван у Центру за безбједност скоро пет сати.

Редитељ Малагурски се нада да ће се публици у Републици Српској допасти филм и да ће у јавности, како домаћој тако и свјетској, отворити дебату о темама које филм обрађује.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борис

10.06.2021 15:03

Погадја тацно истином у срз било ко било гдје и било ста да је тема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца

11.06.2021 06:26

Госп. Малагурски је један луцидан и сколован борац за правду и разуман резон! Гледала сам га у Минхену као и његов филм о Косову.. Само могу топло препоруцити овај евент ако сте у прилици!

ОДГОВОРИТЕ