УИО и даље чека милионе за куповину Радишићеве зграде

Управа за индиректно опорезивање и даље чека одобрење Савјета министара и додатна средства за реализацију куповине пословног простора у згради Гранд Траде у Бањалуци. Савјет министара не може да одлучи о томе јер у раду Савјета министара не могу да учествују министри из Републике Српске.

Босна и Херцеговина 25.09.2021 | 19:49
УИО и даље чека милионе за куповину Радишићеве зграде

Вријеме истиче, а Савјет министара, уколико српски министри не прекрше закључке Народне скупштине Републике Српске, не може да донесе одлуку о евентуалном одобравању додатних средстава којима би Управа за индиректно опорезивање БиХ могла да купи пословни простор у згради у центру Бањалуке у власништву Гранд Траде Миле Радишића.

Рок до када важи понуда је 30 септембар. Бранислав Бореновић посланик ПДП-а у Представничком дому Парламента БиХ подсјећа да су закључци Народне скупштине јасни. Нема одлучивања у заједничким институцијама.

Закључци су усвојени на посебној сједници након наметања такозваног Инцковог закона.

Миле Радишић чији Гранд Траде је једини испуњавао услове конкурса и понудио Управи за индиректно опорезивање простор за готово 100 милиона марака са ПДВ-ом иначе је кум Милорад Додика лидера СНСД-а а који је на нивоу Бих у коалицији са ХДЗ БиХ и СДА.

Директор Управе за индиректно опорезивање Миро Џакула је, иначе, кадар ХДЗ БиХ. У Управи за индиректно опорезивање кажу да су они све што су имали рећи на тему куповине зграде рекли. Они инсистирају на томе да им Гранд Траде нуди простор испод цијене.

У овој управи тврде и да једноставно немају другог рјешења осим оног које нуди Гранд Траде.

УИО годинама на рачуну за куповину и опремање пословног простора има нешто мање од 40 милиона марака. Новац који им недостаје до 98,5 милиона колико им треба за простор у згради Гранд Траде траже од Савјета министара.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е

25.09.2021 18:21

Треба то мало убрзати док се још нисмо одцијепили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазио сам туда

25.09.2021 19:12

Сваки дан, а о згради сам цуо да и није бас искористена, била нека копирница. Становао сам пар десетина метара даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

25.09.2021 21:52

Какав савјет министара. Додик каже да су они помоћни орган. Па виши орган Скупштина БиХ је то забранила.

ОДГОВОРИТЕ