Постигнут договор Владе и рудара: Плате ће бити исплаћене

Рудари Рудника мрког угља "Зеница" добиће заостале плате, изјавио је федерални министар енергије, рударства и индустрије Ведран Лакић.

Босна и Херцеговина 27.03.2024 | 14:06
Постигнут договор Владе и рудара: Плате ће бити исплаћене

"Као Влада смо прихватили колективни уговор, да се плате исплате за јануар и фебруар. У наредних 15 дана ћемо саопштити шта ће бити са рудником Зеница", појаснио је Лакић.

Након састанка са представницима Синдиката рудника у ФБиХ и федералне Владе, Лакић је навео да су разговори и раније били су успјешни, па тако и овај пут.

Лакић је нагласио да није задовољан затеченим стањем у рудницима, те навео да су опредјељења да заједно морају да се суоче са свим проблемима.

"Захваљујем Синдикату за борбу и подржава. Утврдили смо да постоје финансијска средства у буџету ФБиХ, која ће се настојати искористити за исплату плата рудара рудника у Зеници", рекао је Лакић.

Испред сједишта Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ у Сарајеву окупило се око 300 рудара због ситуације у Руднику мрког угља "Зеница" који траже исплату двије заостале плате и поштовање Колективног уговора.

Протест су организовали рудари Рудника мрког угља "Зеница", а подржали су их и остали рудари из рудника Концерна "Електропривреда БиХ".

(Срна)   Фото: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

27.03.2024 15:29

У Федерацији протести и одмах договор са ресорним министром,само у РС шупљоглави климоглавци од министара па радници у правосуђу већ мјесец дана штрајкују и ништа!Није Баја рекао Амин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.03.2024 05:35

Ма овдје се ради о затварању рудника нема ко радити у јами