Драгана и Тони живјели у дворцу од 50 милиона евра

Певачица Драгана Мирковић разводи се од Тонија Бијелића. Ипак иза зидова дворца Ебенфурт није све било онако како је деловало јавности и после више од две деценије брака, регионална музичка звезда предала захтев за развод од аустријског бизнисмена.

Магазин 27.03.2024 | 07:49
Драгана и Тони живјели у дворцу од 50 милиона евра

Фолк звезда пре две деценије са супругом Тонијем Бијелићем купила грађевину и годинама улагала да је из стања рушевине врати у првобитно стање.

Велелепни замак Ебенфурт вреди читаво богатство, а певачица је са великом љубављу и пажњом водила рачуна о сваком детаљу.

- Ту су и огромне сале које заузимају читаво крило, а неке чак и два. На другом спрату, у делу замка у којем планирамо да живимо, налази се велика балска дворана. Део првог спрата желимо да претворимо у музеј и отворимо за посетиоце и школске екскурзије, али не намеравамо да наплаћујемо улаз.

Неопходна је и рестаурација слике на плафону, што захтева време, за шта ће бити задужени прави уметници - говорила је Драгана својевремено.

Наиме, познато је да ово здање има посебан културно-историјски значај. Једна од најзанимљивијих чињеница заправо јесте да је у замку живела Марија Терезија, која је крајем 18. века често боравила у њему и молила се у капели која се такође налази у Драганином дому.

Грађевина је преуређена уз помоћ стручњака и прилагоде је својим потребама. Будући да инсистирају на аутентичности, оставили су архитектонске детаље који су дворац красили и пре реновирања, као што су на пример велики прозори са седалним делом.

Акценат на ентеријеру дворца посебно је стављен на белим, златним и беж тоновима који унутрашњости дају префињену ноту, а посебну пажњу привлаче антички мотиви, уникатни предмети и комади намештаја као и лустери украшени Сваровски кристалима.

Дворац поседује балску дворану, где породично организују прославе и обележавају најважније датуме.

(Курир) Фото: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Разведена

27.03.2024 08:29

Сви бракови су хармонија и узивање, док се не деси развод. Сви браови су лаз и највеца глупост. Браво Драгана, главу горе, зивот иде даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

27.03.2024 08:34

То и јесте разлог што су се развели,да су живјели и имали кућу нормалну као и сви,предпостављам да се то неби десило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

27.03.2024 08:53

Тони Бјелић из Шимића код БЛ Ивањска, његови из села су Степинцу поручивали да дође у Шимиће ако није сигуран у Загребу.

ОДГОВОРИТЕ